Sunday, October 23, 2011

CoinCidence ?

Kebelakangan ni, something weird happened to me. Agak paranormal. ntah la. haih

First, jalan balik dari McD. Jalan sebelah najmi. Kebetulan lalu sebelah rumah teres yang ceria. kami berdua pandang ke situ. and then I thought...

"ni kalau sewa rumah kat kawasan ni lagi syok. kawasan ceria, jiran ade berbagai lapisan masyarakat"

aku baru nak cakap, tiba2 Najmi said the same thing!!!
coincidence? maybe

************************

Second, aku jalan bersama Soleh pulak. Pulang dari McD gak. kami terpandang budak SMK ni balik naik basikal. and I thought...

"dah lama tak gi sekolah. rindu gila"

aku baru nak cakap, tiba2 Soleh said the same thing!!!
coincidence? maybe yeah

************************

Third, ade sehari tu, aku balik naik bus dr UiA. Turun la ke Alamanda sebab rumah aku kat belakang tu je. Oleh kerana tiba2 hujan lebat, terpaksa la aku berteduh untuk masa yang gerenti lama untuk tunggu hujan berhenti. and then aku jalan2 ke GSC. and then I thought...

"rasa nak tengok  Harry Potter. tapi, alaaa MUIZ takde."

ade ape ngan si Hafiz ni? well, dia ade kata kalo nak tengok Harry Potter, ajak dia
Tiba2, bila aku pandang ke arah kaunter, aku nampak Muiz keluar dari barisan. baru je lepas beli tiket Harry Potter ngn Awek Zzzzzz. aku macam wtf??? then aku pun beli tiket sebelah dia
Coincidence? hmmm

************************

Fourth, happened yesterday. My brother Fik Saljuk cakap Real Steel Best gila! Then aku ade perasaan nak pegi tengok gak malam ni. But I thought...

"hmm nak tengok gak ah. tapi rasa malas la plakk. isk. eh, baru aku teringat. Nazi! Dalam blog dia, bukan main agi nak tengok citer tu sangat2. haha"

Then that afternoon jugak...Nazi call. Ajak aku pegi tengok Real Steel. wadda..
tp.aku tak gi..kering kontang wey !
Coincidence? I THINK NOT.

************************

Saturday, October 15, 2011

X-Men Origins !

"HEY PEEPS !"

style doe dorang wat trailer ni...it's totally fake..but in some way, aku harap 20th century dapat buat semua origins of X-Men ni kann...anyway, enjoy :)


NightCrawler


Cyclops




Gambit





Storm




Jean Grey




Sabretooth








MAGNETO



Friday, October 14, 2011

High Five Yo !

"Hey People !."


Hari tu kami ada show di LORONG SENI PUTRAJAYA.Then, tengok2 jam dah pkul 4. Dorg pun ajak la aku solat. Lepas solat aku pun macam tenang gle babeng..HAHAHA. Dalam hatiku berkata...

"wah, aku ada air semayang! Show berjalan lancar la ni !. hehe."

Kemudian, dalam perjalanan ke atas pentas, terserempak dengan Farah, kawan dari PLKN. Skang dia jadi model. nice one. haha. Kitorang still berjalan ke arah masing-masing and tak berhenti. Just nak tegur dia sambil berjalan, then sambung perjalanan aku .Hari tu dalam schedule lepas show kami, ada macam orang jalan2 tunjuk baju tu..Farah ni terlibat skali la..dalam perjalanan…



"yooo Farah! Good luck in your Jalan2!" *sambil buat simbol peace*

"hai! Good luck to you too!" *sambil buat simbol peace gak*



Tiba-tiba,jari-jemari Farah bergerak. Dari simbol peace perlahan-lahan dia tukar simbol tangan. Simbol apakah? Dari dua jari bertukar ke 5 jari. hmm, oh tidaak!!!! Adakah dia...

nak buat High Five???

Oh my god, tapak tangan dia dah dekat dengan tangan aku! Macam mana ni? In a nick of time, aku sempat berfikir perkara-perkara ni...


Kalau aku tarik tangan aku cepat-cepat, terjaga la air semayang aku. Tapi, takut dia lak rasa malu and tersinggung sebab aku tak nak high five.

Kalau aku biarkan tangan aku di-high-five-kan, terbatal la air semayang aku. Tapi dia tak la akan tersinggung and malu nanti.

hmm hmm, tiba-tiba...

 *PAP*

rilek je high five...waaaaaaa!!!! batal air semayang sudah . Involuntary action tiba-tiba berlaku zzzz. Then, tegur-tegur la kejap. Masing-masing cakap good luck. haha Farah2~ lawak betul.

Then member2 aku perasan aku di-high-five. Diorang pun faham situasi aku. Tergelak-gelak diorang. aiseyman. Tapi alhamdulilah, show berjalan lancar. Lepas tu kami semua pun siap2 nak balik..
Cam haremm….