Monday, September 26, 2011

BAGI SAYA LIMA ?

Hey Peeps !


Pada suatu hari, aku dan Mail (bukan nama sebenar)ingin berjalan-jalan merentasi Bandar Putrajaya. Then on the way nak naik apartment Mail, kami lalu depan elevator kat situ. Kebetulan elevator dah sampai, kami pun naiklah elevator tersebut. Malas punya pasal, kami naik jugak la walaupun tau elevator situ terukk nak mampusss!

Apa yang teruk?
First, dia lembab.
Second, baru naik 5 orang dah overload.
Third, kecik dan sempit.

Selain kami berdua je, ada lagi dua manusia. Seorang Amoi see-you-and yang sarat mengandung. Sorang lagi seorang pak cik dalam linkungan umur 30-an membawa beg galas seperti gayanya baru pulang dari kampung. Pabila lift dah sampai, kami pun masuk la. Then tiba-tiba sebelum pintu lift tutup rapat, seorang jejaka cina menahan kami! dia pun nak naik jugak. Tetapi sayangnya, bunyi menandakan overload berkumandang dan pak cik tu pun bersuara...

"Overload, bro.." *dengan gaya bakunya*

"ush garang gile bro" *bisik hati aku*

Dengan hampanya, jejaka cina monyokkan muka sambil keluar dari lift tersebut. haha monyok ke? Takde la, saje nak tambah suspen. ahah suspen la sangat. haha okay-okay sambung. Where was I. haa. Muka pak cik tu memang tidak boleh dinafikan nampak sangat kegarangannya. Bukan muka je, suara pun! haha. Then bila pintu lift dah tutup, si Amoi berdiri di hadapan butang-butang lift tu. Aku tekan tingkat 2, Amoi tu tekan tingkat 4. Then tiba-tiba pak cik tu bersuara semula...

"Give me five please" katanya kepada Amoi tersebut

".........." *bunyi cengkerik sebentar*

What the hell? Apa pak cik ni cakap? Give me five?? Dia mintak high five kat amoi tu ke? hahahaha. Aku ngan Mail ingatkan dia mintak high five kat amoi tu betul-betul. Rupa-rupanya mintak tolong tekan tingkat 5 rupanya . adoi laa pak cikkk. adess. Kami tahan gelak je la. Tiba-tiba, pak cik tu call sape ntah dalam lift tu. Then dia cakap...

"Halo. Tolong buka pintu ye. Terima kasih"

oi, vavi skema gilaaaaaaaaaaaa ayattttttttttt. baku gilos. macam baru belajar BM. Tapi, amboih garangnya suara. English pun...iskk. hahahaha.

GIVE ME FIVE??? WEH TOLONGGGLAH!

Bila sampai ke rumah Mail, ape lagi, aku ngan Mail pecah perut gelak la xDD 

aduhh aduhh uncle..



Friday, September 23, 2011

HARI USOP SEDUNIA !

Hey ! Fuhhhh ! berhabok la siot blog aku..HAHA..okay, ini repost :)










haha duk chatting dengan member ak, sekali dia pon ungkit pasal Usop dari citer Hantu Kak Limah Balik Rumah. Siap bagi gamba lagi hahaha.....gamba terbaik! ak pn tgk2 la FB...ramai gile we tuka profile pict jd usop ! hahaha..... Epic!



Apa yang membuatkan Usop jadi kegemaran ramai? First, characternya sebagai bekas ahli penari kebudayaan (hahaha) yang lemah-lembut......Tengok style tangan dah tau dah haha

Second, ayat dan nada suaranya bila bercakap huehue. Antaranya:

1. "macam citer hantuuuuuuuuuuu aje.." *zombi kampung pisang*

2. "kita bakorrr. kita bakorrr!!"

3. "Sape setuju rumah mak limah tu kita bakorr dan kite menang dalam mesyuarat ni, sile angkat tangan macam teman~~" *pusing2 tangan*

4. "Pada suatu hari....burung-burung pon berkicauan ari tu, ade yang gembira, ade yang bekerje..."

5. "Happy birthday to me~~ Happy birthday to me~~"

6. "Perisa Blueberryyyyy~~ My feverett~~~~"

7. "hussssin~~~ husssin~~ HUSSIN~~!" *time takutkan hussin lol*


And bagi sesiapa yang belum tengok, maaflah terpaksa spoil skit je :p Usop kehilangan kakinya sebab kena accident.....What Accident? haa ni la dia..


hahah bengong kan? adoii laa. Then, salah satu elemen yang membuatkan filem lucu juga adalah elemen takut diorang: Cara diorang lari. Saksikan video 23 saat ini haha.....



Well apa-apa pun, tahniah Mamat Khalid dan Hassan Mutalib kerana mencipta filem yang bertaraf JAUHHHHH lagi tinggi dari 2 Alam !