Tuesday, August 16, 2011

I Love You !

"How's Ramadhan ?"

Mlam tadi lepas terawih aku lepak kat foodcourt precint 9 ngn dak2 precint 11. Antara yang terlibat adalah aku, Zafrul,Hamdan, Isma, Lat, Fuzaimie, Kamil, Koq, dan Ikhwan. Tunggu punya tunggu punya tunggu, then barulah ada orang datang ambil order kami: seorang akak cina yang tak la cun mana pun, tapi cute :">







Anyways, ade benda yang aku suka tentang restoran tu
First, betul-betul 1Malaysia punya restoran.
Second, kebanyakan pekerjanya adalah dalam lingkungan 20-30

Pastu akak tu pun beri menu kepada kami. Dua menu. Sebab kami ramai takkan nak bagi satu je yedak. Lagipun nak bagi sorang satu menu pun takleh gak sebab restoran dia laku bai, penuh orang. Masing-masing order Nasi Goreang USA. and ada yang order Western. Aku ikut cadangan Koq. Katanya Nasi Goreng USA dia mantap. Then untuk air, aku tengok menu.

Tiba-tiba...

Semasa aku baca menu tu, aku terkejut! Tergamam sebentar. Geli hati pun ada. Aku tersenyum kecil. Tiba-tiba akak tu buat muka cute and mintak order aku pulak. Aku memandang ke arah mukanya yang tidak berbelah bagi. Tiba-tiba naluri lelaki sejati aku membuak-buak. and then....

"okay dik nak air apa pulak?"

"ummm, kak...umm...errr..."

"yes?"

"err...I love you.."

*sudden silent and bunyi cengkerik sebentar*











Korang mesti fikir bukan2 en? CB





























Akak tu terdiam, tak tau nak balas ape. Hanya tunduk dan terus menulis order di atas kertasnya. Tidak membalas ayat aku. Kemudian beredar dari situ tanpa sebarang jawapan. "I love you." woah tidak pernah aku sebut ayat ni kepada mana-mana perempuan selama ni...kecuali akak tadi. Isk aku tak handsome sangat ke :(

Tidak lama kemudian, order kami sudah sampai! wahhh masyukk! Memang pantas dan efficient! Tak sampai 15 minute semua order dah sampai. Cayalah! Then, akak tadi datang kembali dengan minuman kami. Kini, dia membawa jawapan.

"Nah, I love you."

Alhamdulilah!! aku dah dapat "I love you" dari dia!!! OMG! Praise be to Allah. *Nyanyi lagu jiwang sat*. haha. Kemudian dia beredar dari meja kami. Maybe tengah blushing? hahaha. Dia beredar tetapi meninggalkan cintanya di atas meja kami. huehue

Meninggalkan cintanya di atas meja kami? In what form? Of course, in the "I love you" form! haha. oh, you guys don't know what it means? okay I tell ya...


I love you :">

errr kurang jelas? baiklah. Actually, nama minuman yang aku order ialah..

I-LOVE-YOU

hahaha serius weh. Aku bukannya confess kat akak tu. gila apa. Ingat aku ada telur lebih. lol. Cuma nama air tu ialah "I love you". haha adoi laa tak leh bla. Kalau la aku buat restoran macam tu gak, bukan setakat nama minuman "I Love You" aku buat, nama minuman "I Am Sexy" pun aku akan buat. ahahaha. bayangkan...

"dik nak order ape?"

"I Am Sexy."

"......."

;D

P/S: ada banyak lagi nama. lupa lak. yang aku ingat I love you la. haha

No comments: