Friday, July 22, 2011

Wanita Bertudung Sanggul ?!

Hey, Hey, apple ! Hey ! #annoying orange

Wanita yang bertudung sanggul ni ada macam-macam alasan untuk mereka memakainya. Contohnya:

nampak elegan, lawa dan style

ramai orang pakai, saya nak pakai jugak la

nak tunjuk yang rambut saya panjang sebenarnya

nak...nak...tutup love bite... *HAHA merepek. Tapi maybe ada kan?*

Tapi kan, otak yang mereng akan berfikiran pelik sikit. Maybe diorang ingat rupa wanita kalau tak pakai tudung Sanggul akan berupa sebegini..



botak dan tambah bebola surat khabar

HikHik

Azri, tak lawak... =..= '

Tapi ingin aku ingatkan ANDA (termasuk lelaki, perempuan, kanak2, ibubapa) bahawa :

Daripada mafhum Hadith ;

“Ada dua golongan dari penduduk neraka yang belum pernah aku lihat, Suatu kaum yang memiliki cemeti seperti ekor lembu untuk memukul manusia, dan Perempuan memakai pakaian tetapi keadaanya umpama telanjang (ketat), dan perempuan ini berjalan sambil berlenggang lenggok dan sanggol rambutnya (ataupun sekarang ikatan rambutnya) umpama bonggol unta.Dan perempuan yang sebegini keadaanya tidak akan mencium bau syurga. Ketahuilah bau syurga sudah boleh diciumi dari jarak begini dan begini.”

-Hadith Muslim-

Oh you dont understand Malays? No worries :

"Abu Huraira reported Allah's Messenger (may peace be upon him) having said this: Two are the types of the denizens of Hell whom I did not see : people having flogs like the tails of the ox with them and they would be beating people, and the women who would be dressed but appear to be naked, who would be inclined (to evil) and make their husbands incline towards it. Their heads would be like the humps of the bukht camel inclined to one side. They will not enter Paradise and they would not smell its odour whereas its odour would be smelt from such and such distance."

So you judge it by yourself.To be honest, yeah it looks good and beautiful ladies, But But But _________(feel in the blank by yourself)


p/s :



sanggul abis ni !



Wednesday, July 20, 2011

Malaysian Idol !

Hey peeps ! How ya doin ? rase nye korg still ingat en advertisement ni ?











HAVE FUN AND HAVE A GOOD DAY !

 : )






Monday, July 18, 2011

JIWANG ?!

Baru-baru ni jiwa agak songsang sikit. Songsang macam mana? Dun worry, bukan iman yang songsang ok haha. Songsang like in other words, Jiwang.pfffftttt. pelik en? Sape yang kenal aku tu, memang akan 100% pelik ah aku jadi jiwang. Mereka tahu sangat akan perangai aku .



"Azri Azroie jiwang?? Aku tak caya weyy, aku rela terjun KLCC dari percayaaaaaa"


Kalau ye pun takyah sampai bunuh diri, baik percaya daripada masuk neraka yedak? .HAHAHA. Aku lepak2 ngn member mlm td then Mahmood (bukan nama sebenar) bertanya :


"Aku pelik la Azri. Ko dah la hensem, tapi takde awek lagi. Sumpah pelik."

(muka serius)

thank you lah kalo pikir macam tu hahaha tapi...aku tidak la berapa hensem dan tidak la berapa hodoh .Watpe jadi hensem yedak? Aku tengok perempuan zaman skang dah pandai pilih pasangan masing-masing. Well, not all lah yang pandai. Still ada yang salah pilih pasangan, tapi majoritinya skang dah pandai pilih. nice one.




eh sibuk lah John. aku nak sembang ngan Peter, cehh. Tapi terima kasih ye puji aku tadi, John. ni semua atas muzakir punya bomoh. haha. okay where was I. haa. Aku tengok pasangan zaman skang, si boyfren handsome!! tapi awek dia tak lawa mana pun. Satu kes lagi, si awek see-you-and meletup-letup!! tapi si boyfren tak hensem pun. haha opposite. Susah nak nampak dua-dua yang hensem and lawa ngan dua-dua yang tak hensem and tak lawa.

So apa perkara pertama yang terlintas dalam kepala korang? Diorang bersama bukan kerana soal paras rupa, tapi soal kecantikan hati masing-masing .PERGH ! Maybe hati aku tak hensem sangat la kot kalau macam tu.  Tapi takleh nak judge macam tu jugak, sebab aku tak pernah nak cuba tunjuk isi hati aku kat sape-sape. Itu lah masalah aku skang: penyegan.

Bukan aku tak pernah mencuba, pernah sebenarnya nak berpasang-pasang ni haha tapi malangnya, pernah dimainkan. So, sejak insiden zaman sekolah menengah tu, dah takde beran nak mencubanya lagi. Bukan memilih ye, cuma mau berhati-hati. But still, status single aku masih tidak tercalar!! yeahhh tepuk la tangan skit. *clap3*. Btw, before I end my writing, I would like to quote from a legend:


"Handsome Heart for the Beautiful Soul"

: )





Sunday, July 17, 2011

Thursday, July 14, 2011

Mengenali personaliti seseorang melalui "KENTUTNYA" ?!

MySpace
1. Tak Jujur - orang yg kentut tp salahkan orang lain




MySpace
2. Gila - orang yg tahan kentut berjam-jam



MySpace
3. Yakin diri - orang yg kentut dengan lantang



MySpace
4. Sadis - orang yg kentut dlm selimut lalu dikibaskan baunya


MySpace
5. Strategik - orang yang sembunyikan bunyi kentut dengan ketawa kuat2.

MySpace
6. Mysterious - orang yg kentut tp tak dapat dikesan.



MySpace
7. Gugup - tiba2 kentut apabila disergah



MySpace
8. Periang - kentut pelan2 pas2 senyum sorang2


Wednesday, July 13, 2011

Banner Baru !

Aku nak post tu je . nothin on my mind actually . huh .

style !

Monday, July 11, 2011

RANDOM QUESTIONS !

Hey ! dah lama aku tak update natang blog ni . so. aku nak share sumthin yang aku search kat internet, aku search "RANDOM QUESTIONS" dan salah satu soalan menarik perhatian aku and I just take it and post it ! HAHAHA. ok . aku cabar kepada rakan2 aku untuk try soalan ni terutamanya kepada Azuancik BunBunZarifSonick, and LadyLiyana !


1)The phone rings.What is your ring tone?
Run This Town - (AHMIR COVER)
 

2)Did you go anywhere yesterday?
 
SMKA Maahad Muar , Johor

3)Who was the last person you shared beds with?
 
Bazzi Sixthirty kat Johor
 

4)Favorite drink?
 
Teh O'Ais


5)Does the person you like know that you like them?
dunno kot

6) 
Last time you talked to your mom and what is the topic?
Pagi tadi, tengah sarapn . the topic is 'Azri bila nak gunting rambut?' 

7) 
Where are you right now?
At my desk
 

8)If you HAD to kiss the last person you kissed, would you?
 
yea sure !
 

9) 
Favorite gadget in the kitchen?
peti ais. TEEHEE
 

10) Favorite pie?
 
takpernahmakanpie
 

11)How is your hair?
 
panjang
 

12)Where's the last place you walked to?
 
tandas
13) Last time you had a sleepover?
sleepover ni ape ?

14) What are you doing?
cuba la teka. obvious kot what I am doing now =="
 
15)Have you been in a car accident?
 
nope.alhamdulillah~
 


16)What is the last thing you said aloud? 
LUQMAN ! 



17) Who's the 1st person on your missed calls list?
Mak



19) What did the last text message you received say?
RM0: Sila hantar ON MKT ke 32886 untuk menikmati perkhidmatan 4D
yang terpantas. Pendaftaran PERCUMA !
FREE 4D Tips : 6276


20)Last time you went to the beach? 
Form 4
 


21) Story behind your myspace song? 
don wanna talk about it
 


22) What's bothering you right now? 
None. Calm n peaceful :)
 

DESCRIBE YOUR:
 
23)Wallet: ada tulis MONT BLANC . bapak aku bagi .
 
24) Eyes : blink

25) Life: playing dota all the time. ade life ke tu? -.-
 

26) Doing this weekend to come.?
 
dunno . nothin on the schedule .
 


27)Wearing 
baju spain, kain pelekat . kat rumah kot ! tak kan nak pakai jeans . 

28)Wanting. 
someone special
 


29) Listening to.? 
Sam Tsui - Jar of Heart
 


30) What shampoo brand you are using ? 
Safi
 


31) Do you sleep sideways, facing up or down?
starting nak tido facing up ah. but bila baru bangun tu...xleh citer... :|
 


32) Do you like seafood.? 
kadang - kadang . 
 


33) Do you play soccer.? 
of course. tp . dah lama tak main kott .
 


34) Do you consider yourself as a study freak.? 
NOOOO. kalo aku study freak, dah lama aku amik medic
 


35) Do you speak another language other than English. 
Bahasa Melayu



36) What did you do last night.? 
dota sorg2. 



37) What do you hate.? 
orang celaka.
 


38) Orange or apple juice.? 
Apple babeyhh.
 


39) Who were the last people you went out to lunch with.? 
Bazzi sixthirty, Kapak sixthirty, abng hazique, abg haffizz zakaria, kak pah, abg shamil, abg hafiz, dak2 nasyid SMKA Sultan, Melaka. Mee Bandung Muar ~


40) Last thing you ate.? 
Nasi putih, ayam masak merah, sayur bayam, tempe .


Saturday, July 2, 2011

Happy Go - Lucky !



Di kala kebosanan seperti biasa aku akan cuba distract diri aku untuk relax for a while. Kepada yang tak tahu, aku memang perangai gila-gila sikit (yea SIKIT~). It's in my blood. huahua. aaaa for example...

1. Kuat merepek.

2. Bagi nasihat falsafah yang amat tidak ada kaitan dengan situasi

3. Suka bahan orang. TEEHEE *suara nigahiga*

4. Champions Online ! (new game)

5. Search youtube cari video lawak

6. Gelak sorang-sorang

7. Layan blog member2 

8. esseitra esseitra (macam tu eh nak sebut etc.?)

Okay part gelak sorang-sorang tu sebab aku cuba ingat memory lawak lama bersama rakan-rakan. nice~ and bila terfikir balik, ramai kawan aku dah pindah jauh dah. Ada yang oversea ke Mesir, 
Okay enough with the emo part. Happy-go-lucky is my middle name! 

*and gila-gila* bisik pelan

and with that attitude, salah seorang dari dormmate di UIA Nilai tiba-tiba bertanya...

"sape laa yang malang jadi bini ko nanti ek, joie?"

"....."

haha mulalah aku blushing tak bertempat. Tapi bila fikir balik, apakah nasib bakal isteri aku nanti yeh? Adakah dia akan berasa untung atau rugi if she's with me? These questions worry me the most *cuak*. Boleh ke dia tahan perangai gila-gila aku? Well I hope she does! Coz, tak main-mainlah emo-emo ni kan~ Tak manis rumahtangga yedak.


Jangan berangan la derrr~

Kalau tak dapat isteri yang perfect, at least yang happy-go-lucky macam aku pun jadilah~ Baru sekepala! Kalau tak keberatan lah. Kalau tak, takpe lah. Apa boleh buat. haha macam promote diri lak. oi oi amende aku tulis nih. ahh alang-alang takde idea lain for the time being untuk post blog, baik aku post je lah something on my mind right now yedak xD

By the way, tadi aku google image untuk cari gambar sesuai untuk entry aku ni. Aku type "Gila-gila". And guess what was one the results?


.
.
.
.
.
.
.
.



ini bukan gila-gila. ini GILA VAVI !

MySpace