Saturday, November 5, 2011

DOTA penghalang CINTA ?

Siapa kata DOTA tu Dunia Orang Takde Awek?  pandai-pandai je reka. Memang betul, DOTA tu sangat meng-addict-kan. Sampai kalau dapat sms dari awek pun, si awek gamble je tunggu si pakwenya reply atau tidak. Kalau tak reply, memang dia tengah khusyuk main. Kalau reply, maknanya dia sayang kamu lebih. Tapi kalau tak reply tak semestinya dia tak sayang kamu ye. Memang lumrah lelaki suka gaming. And its a bonus if dia reply. Itu je.



Kepada guys out there, especially geng-geng DOTA aku time kat uia Nilai , tanpa kita sedar, kita sebenarnya sedang merindukan awek kita dalam game tu. Kita sentiasa menggunakan konsep cinta dalam DOTA tu. and sentiasa ingat awek kita walaupun tak balas mesej dia or tak angkat phone.


What you don't believe me? nah examples of Hero Character dan Item dalam DOTA..


Bristleback:
You're hurting me whenever you look back.


Rikimaru:
You just didn't notice, I'm always watching over you.


Skeleton King:
I will be resurrected just for you.

Sand King:
My world is shaking when I'm with you.

Doom Bringer:
You set my heart on fire.

Radiance (Item):
When you're near me, I'll get hurt.

Roshan
I'll wait for you even how long it takes.

Fountain of Life:
When I'm with you, my broken heart is healed.

Faceless Void:
Time stops when I'm with you.

Terrorblade:
I'll exchange my life just to save you.

Mercurial:
I'll follow you whenever you will go.

Chen:
I'll save you even if you're far away.

Naga Siren:
You make me sleep when I'm with you.

Batrider:
You can take me wherever you go.

Dazzle:
I can't die with you.

Dirge:
My love for you is Undying.

Pudge:
You always make me hook up with you.

Nortrom:
I can't talk when I'm with you.

Bradwarden:
When I'm hurting you, I get hurt too.

Axe:
When I call you, you're always here besides me.

Bloodseeker:
I still love you when you're grumpy at your 'period' time.

Omniknight:
You're my guardian angel.

Frozen Throne/Tree of Life:
When you're gone, there's no meaning of fighting for.


Siapa yang main DOTA tu, mereka je lah paham apa kaitan hero and item di atas dengan ayat-ayat jiwang tu. haha. Sebab ayat-ayat tu berkaitan dengan function hero dan item tu sendiri. Nak find out dengan mata sendiri? Cuba la main! Selamat mencuba~ ;D

Ihsan dari http://www.playdota.com/img/art/764087/fanart/f1276062348.jpg
(aku ade tambah skit selain dalam gambar tu)

1 comment:

♥sugArplum♥ said...

haha. yay! i'm one lucky girl laa ni sbb he replied me eventhough dia tgh gaming or movie-ing.. hahahahahahahha