Wednesday, March 23, 2011

NICKNAME !

Sebenarnya nama Jerok ni bukan nama yang lama sangat. Nama ni mula beroperasi (ceyy mula operasi haha) sejak form 4 where Mohsen Al-Kaff commercialized it to all SAMTTAJ students.Ok long story short, these are my nicknames during my 19 years of life...
SAMTTAJ !


1. Ahmad Azri Azroie B Hashim Fahmi

Well, ni mestilah nama pertama yang disebut oleh ibubapa aku sejak aku lahir yedak? takkan aku lahir-lahir terus mak aku jerit, "JEROK dah lahir! JEROKK dah lahirrrrr!"

2. Azri

haha takkan nak panggil nama penuh, mesti panggil nama aku dengan simple. nama ini digunakan dalam rumah dari dulu sampai skang oleh parent and sedara-mara yang lain. The most common name used in my entire life

3. Azroie


OK Ada dua insan je panggil aku ngan nama ni: Ustazah Zawiyah (guru BAT) and Cikgu Rafidah (guru BM). Ustazah Zawiyah sebut Azroie dengan LAHJAH arab ! dah nama guru bahasa arab. Manakala Cikgu Rafidah sebut Azroie secara biasa je la~


4. Mok
Haa~ name ni dicipta oleh seorang insan yang sangat sengal~ beliau tersangat tidak puas hati ngn aku pada masa tersebut.kami selalu tidak berpuas hati antara satu sama lain. Nickname ini terpacul semasa aku berada di Form 4 & 5 . makhluk tersebut adalah HUSNA MOHAMMAD (yang sangat tidak perasan yang beliau GEMOK !) kemudian name tersebut terus digunakan di dalam kelas 5.4.


5. JOIE
name ni terwujud secara tak sengaja semasa sedang lepak di dalam dorm B2-3-6 . Faris telah mengeluarkan idea beliau untuk mengubah nama "AZROIE" kepada "JOIE" WATAFF ?! haha . budak-budak UIA Nilai je panggil aku dengan gelaran JOIE . contoh ayat "mg wat gapo joie?" Ujar Faris . 

6. B JOIE
Hahahahaha ! nama ni wujud mase akhe-akhe sem 2 2010/2011 . Karimi dengan tibe-tibe telah masok ke dalam dorm aku kemudian : "B JOIE ado ? mg sini B JOIE. " haha. kemudian melekat name B JOIE tu dalam kepala Karimi . NATE KARIMI !

7. ROIE
nICKNAME ni wujud time aku study kat CFS IIUM , Nilai Campus. time tu dalam kelas Psychology aku ingat lagi . Roy dok belakang aku . kendian dia panggil ROIE . haha . in a second terus dak-dak kelas 813 panggil aku ROIE !


8. JEROK
time ni form 4 . aku ngah lepak-lepak kat kelas dak pandai . ceyy . kelas 4.5 . aku ngah lepak-lepak tetibe SYED MOHSEN come out with the most authentic nickname of all time . "JEROK ! " . then the nickname trus spread to whole SAMTTAJ-wide (world-wide) hahaha . then the name trus melekat kat aku sampai sekarang . 

No comments: