Wednesday, March 30, 2011

SORRY !

First of all , sory !




**************************




**************************




**************************




**************************




**************************




**************************




**************************




**************************




**************************




**************************


**************************



**************************



**************************



**************************



**************************



**************************



**************************



**************************



**************************



**************************



**************************



**************************

**************************
**************************
**************************

**************************

********************

********************


********************


********************


********************


********************


********************


********************


********************


********************

********************


HAHA ! HAVE FUN !

Saturday, March 26, 2011

LELAKI DI LUAR SANA !

Masa single, ada laki perangai dia suka flirt habis dengan awek-awek comel,

At Gadis A:

"awak tak sakit ke? serius takde pape?"

"nape nak sakit pulak?"

"yela, tinggi gila kot awak jatuh. ingat Syurga setinggi KLCC ke? :p"

*Trivia: typical pickup lines zaman sekarang*



At Gadis B:

"hello, saya Aki Bin Aku. awak?"

"hey. haha. saya Hawa binti...."

"oopss sori tadi tu nama adik saya. nama saya Adam actually :'3"

*Trivia: Aki Bin Aku ni orang asli kot zzzzz*



At Gadis C:

"hey there, are you my missing rib? :'3"

"..........." :'))

*Trivia: sama ada dia gila makan Sup Gearbox or dia memang pandai ngorat *



At Gadis D:

*sedang pilih bunga and meminta tolong seorang lelaki kacak random yang kebetulan kat sebelah dia*

"err minta maaf, saya nak minta pandangan ni..."

"okay! ape dia?"

"Bunga mana yang cantik? yang kat tangan kiri saya ni or tangan kanan?"

"hmm hmm..."

"come on come on.."

"saya rasa....bunga paling cantik ada di antara dua bunga yang awak pegang ni"

"..........." :')

*Trivia: memang gila ah kalo nak terus kapel lepas tu . Kenal-kenal la dulu*



At Gadis E:

*Di expo yang membosankan. Kemudian terjumpa seorang gadis cun*

"At first, saya tak suka tempat ni...." *senyum manis*

"heh" :'p

*Trivia: tak paham? meh saya habiskan ayat laki tu: ".....until I met you"*

Tapi bila dah in relationship with "She's-the-One" girl, bukan main setia lagi:


omaii :D


Pastu bila nampak gadis-gadis comel kat luar, dia tahan diri. Pejam mata. Bukak dompet tengok gambar kekasih hatinya. Dan mengingatkan diri yang dia sudah berpunya. Dalam hatinya, dia bentak dan motivate diri:


"monogami monogami monogami monogami monogami monogamimonogami monogami monogami monogami monogami monogamimonogami monogami monogami monogami monogami monogamimonogami monogami monogami monogami monogami monogamimonogami monogami monogami monogami"


hahaha setia bai  tak nak pasang dua tiga tu. smart ! . A tribute to a friend of mine. From oversea with love 

P/S: Kepada lelaki yang sukar untuk tahan diri dari ngorat gadis lain walaupun sedang couple, pakailah mantera kawan aku kat atas ni. Mujarab (kot) haha 

Wednesday, March 23, 2011

NICKNAME !

Sebenarnya nama Jerok ni bukan nama yang lama sangat. Nama ni mula beroperasi (ceyy mula operasi haha) sejak form 4 where Mohsen Al-Kaff commercialized it to all SAMTTAJ students.Ok long story short, these are my nicknames during my 19 years of life...
SAMTTAJ !


1. Ahmad Azri Azroie B Hashim Fahmi

Well, ni mestilah nama pertama yang disebut oleh ibubapa aku sejak aku lahir yedak? takkan aku lahir-lahir terus mak aku jerit, "JEROK dah lahir! JEROKK dah lahirrrrr!"

2. Azri

haha takkan nak panggil nama penuh, mesti panggil nama aku dengan simple. nama ini digunakan dalam rumah dari dulu sampai skang oleh parent and sedara-mara yang lain. The most common name used in my entire life

3. Azroie


OK Ada dua insan je panggil aku ngan nama ni: Ustazah Zawiyah (guru BAT) and Cikgu Rafidah (guru BM). Ustazah Zawiyah sebut Azroie dengan LAHJAH arab ! dah nama guru bahasa arab. Manakala Cikgu Rafidah sebut Azroie secara biasa je la~


4. Mok
Haa~ name ni dicipta oleh seorang insan yang sangat sengal~ beliau tersangat tidak puas hati ngn aku pada masa tersebut.kami selalu tidak berpuas hati antara satu sama lain. Nickname ini terpacul semasa aku berada di Form 4 & 5 . makhluk tersebut adalah HUSNA MOHAMMAD (yang sangat tidak perasan yang beliau GEMOK !) kemudian name tersebut terus digunakan di dalam kelas 5.4.


5. JOIE
name ni terwujud secara tak sengaja semasa sedang lepak di dalam dorm B2-3-6 . Faris telah mengeluarkan idea beliau untuk mengubah nama "AZROIE" kepada "JOIE" WATAFF ?! haha . budak-budak UIA Nilai je panggil aku dengan gelaran JOIE . contoh ayat "mg wat gapo joie?" Ujar Faris . 

6. B JOIE
Hahahahaha ! nama ni wujud mase akhe-akhe sem 2 2010/2011 . Karimi dengan tibe-tibe telah masok ke dalam dorm aku kemudian : "B JOIE ado ? mg sini B JOIE. " haha. kemudian melekat name B JOIE tu dalam kepala Karimi . NATE KARIMI !

7. ROIE
nICKNAME ni wujud time aku study kat CFS IIUM , Nilai Campus. time tu dalam kelas Psychology aku ingat lagi . Roy dok belakang aku . kendian dia panggil ROIE . haha . in a second terus dak-dak kelas 813 panggil aku ROIE !


8. JEROK
time ni form 4 . aku ngah lepak-lepak kat kelas dak pandai . ceyy . kelas 4.5 . aku ngah lepak-lepak tetibe SYED MOHSEN come out with the most authentic nickname of all time . "JEROK ! " . then the nickname trus spread to whole SAMTTAJ-wide (world-wide) hahaha . then the name trus melekat kat aku sampai sekarang . 

KENAPA STRANGE MAN & WOMAN TIDAK BOLEH BERJABAT TANGAN?

A British man came to Sheikh and asked:
"Why is not permissible in Islam for women to shake hands with a man?"

"Can you shake hands with Queen Elizabeth?"

"Of course not, there are only certain people who can shake hands with Queen Elizabeth."

"The same goes to us..."

"Same what?"

"Our women are queens and queens do not shake hands with strange men"

Haha...tersipu-sipu malu si lelaki omputih tu..haha

p/s : kepada wanita di luar sana yang suka berjabat tangan dengan strange man, hentikanlah perbuatan anda~

Wednesday, March 16, 2011

WANITA DAN PILIHANNYA !



Tepat pada pukul 6.00 pagi, lagu Faizal Tahir - Muzik berkumandang dari Ladtop ku. Malam tadi dah plan dengan Muiz Aziz and Hasif Hilmi nak pegi kerja brsama-sama... 




Masa tengah drive tu, sembang-sembang dengan Muiz side to side. Hasif dah menerawang ke mana entah haha. Muiz bole bukak cite pasal awek lak. Then, ada satu quote yang terukir di dalam otak aku....



"Consciously, women are attracted to men's personality. Unconsciously, women tend to be attracted by the men's appearance"



Well, agak betul di situ kan? Entah kenapa skang aku masih terpikir ayat ni. Aku makin jiwang ke? (ceyyy aku jiwang. sila muntah laju-laju). err kalau tengok dunia skang ni, betul la kot. Wanita selalu kata...

"saya nak jenis yang caring~ yang baik~ yang tak panas baran~"

"saya nak lelaki yang soleh~ yang taat pada perintah Allah~"

"saya nak suami yang kaya~ boleh buat hidup saya senang~"

"saya nak lelaki yang pandai masak~ pandai macam professor~"

"saya nak laki yang suke korek hidung sampai besar lubang hidung~"

okay I got carried away haha. Sebenarnya, bagus perempuan nak buat list-list macam di atas (abaikan yang korek hidung tu). Tapi the issuenya skang, kata je nak laki-laki macam di atas, last-last ade gak jatuh hati kat seorang laki ni tapi laki tu takde pun ciri-ciri yang dia telah listkan. Macam mana sampai macam tu? : Paras Rupa.


Paras rupa memang takleh lari dari pandangan wanita. Am I Right? Kata je nak lelaki idaman seperti dalam list mereka, tetapi secara tidak langsung akan mula jatuh hati kat lelaki yang agak baik paras rupa semata-mata. But well, tak dinafikan juga ade sesetengah wanita yang betul-betul tak kisah tentang paras rupa lelaki. Memang betul-betul aim yang hati baik-baik punyalah. haha nice one.


Tapi sebenarnya, appearance tu penting jugak, guys. Macam mana mereka selalu start? Well, kadangkala ada yang mula berkenalan kerana paras rupa. and in the end, mereka berdua jatuh hati antara satu sama lain sebab masing-masing dah kenal personality pasangannya...and kena pada listnya! haha nice one again. Jodoh dikatakan~ xD. Nampaknya penting jugak jadi handsome ni. huehue


PILIHAN ?

TABIAT !

Entry kali ini adalah tentang tabiat-tabiat aku yang seringkali or kadang-kadang aku buat. Aku memang jenis yang gila-gila sikit. Kalau bosan, aku akan cari idea pelik supaya hilang rasa bosan. So berikut adalah tabiat seharian aku yang bagi aku agak "normal". Kalau mahu, cuba la ;D

1. Suka cakap "bangang gile~" dalam dunia nyata kalau ada perkara lucu berlaku

2. Kalau bosan, aku akan ingat balik kisah silamku yang lawak and gelak sorang-sorang.

3. Baling sesuatukepada seseorang...aku tak tau nape aku buat begitu~ haha !

4. Sakat manusia sampai diorang menyirap xDD

5. Kalau dengar radio sambil driving and tangan berada di atas stereng, aku akan gerakkan lengan aku atas bawah atas bawah macam kepak ayam mengikut rentak.


6. Semasa driving aku akan jerit "LAWA!" kalau kereta myvi hitam aku sama lane dengan dua atau lebih kereta myvi hitam yang lain. Maklumlah, nmpak macam konvoi kereta myvi kot.

7. and lastly, one of my favourites, bina ayat untuk no.plate kereta! xD


haa yang ni memang aktiviti wajib aku setiap hari. Nampak kereta atas jalan je, aku akan perah otak untuk cuba buat ayat. Seronok! Antara contoh-contoh plate kereta yang telah aku tibai adalah...



WSU : Wow Syoknya Universiti

WND : WNeed DotA

WUB : Wan Udah Baligh

WTH : What The Hell

WTF : What The Fish

WRK : Wan Rogol Kambing

DBS : Dragon Ball Sucks (I like Dragon Ball!! )

BKR : Bodohnya Kuli Remaja

BTC : Berak Tak Cebok

BKB : Black King Bar (Item DOTA)

HB : Hello Bangang (Plate Teksi :|)



ENGLISH !

Ini kisah benar-benar berlaku... Member aku...  bacalah !:

One day, there's this one tourist from Florida, Terry McCarthy, a white male came to Malaysia and check-in a hotel. Hotel Concorde, Shah Alam . He does know a little bit of bahasa but not very fluent.


At the same time, Samad (bukan nama sebenar), a local citizen of Malaysia and also a newbie in the hotel. First day of work, he became a receptionist. Niceeee . He's okay with his bahasa but not so much with english. Both of them are opposite to one another. Then Terry approaches Samad..

"Excuse me, I wanna check-in please."

"err..err...okay...wait the...seminit ya...jap.."

"wataf?!"

After further processing, Terry started to complain on Samad's lack of etiquette. In his mind (Terry), he takes a chance to practice bahasa: "Ini budak lembab macam kuraa-kuraaa. Gagap pula tu

"Sorry...about that...what time is your name?"

"You mean what is your name?"

"I'm Samad"

"No!! you bloody fool, I'm correcting you."

"Oh oh I'm sorry..huhu.."

"Okay, ask me again"

"What is your name?"

"yesss like that. haha. ehem, I'm Terry McCarthy"

"sama-sama..."

"huh??? what do you mean sama-sama?" *scratching his head*

"You said Terima Kasih. So I balas sama-sama"

"Its TERRY McCARTHY! "

haha poor Mr.Terry. Can't stand with Samad. haha so the moral of the story, learn more english, try to speak, don't be such a blur. :D

MIMPI ANEH !



Malaysia time tu sedang darurat. Tenat diserang oleh satu wabak yang amat dahsyat. What wabak? I dunno. Aku time tu di dalam rumah, takut untuk keluar kerana tak tahu ape bende yang ada di luar sana. Then, kelihatan seorang pemuda berdarah-darah masuk ke dalam pagar rumah aku. Haish, aku rasa tak sedap hati. Aku pergi ke dapur untuk ambil penyapu untuk menghalaunya. Tapi bila aku datang semula...

dia sudah ada dalam rumah...
(Sound effect: seram)

WAA!!! muka dia...ZOMBIE!!!! warghhh tidakkk. Dia terkam aku. Gigit telinga aku putus. Then gigit urat tengkuk putus. Darah memancut-mancut. Aku takleh nafas. Nak menangis pun ada time tu..

"nyum3~" *dia sedang makan aku*
Kesakitan melanda! Aku sangka aku betul-betul dah nak mati. Then scene digelapkan. Tiba-tiba, muncul option...

CONTINUE? YES NO


wataf. macam dalam game pulak . Aku pilih YES, then semuanya reset semula. Aku diberi another chance!

So, aku preparekan diri. Aku usha dari tingkap rumah, banyak gila zombie kat luar! MAKKK! diorang nampak aku, then diorang ramai-ramai terjah masuk :((((. AKu cuak, aku kunci kesemua pintu dan nyorok kat dalam Stor di dapur dan kunci pintu. Selepas itu, kedengaran pintu rumah depan pecah..

"OH NO! SOMEONE SAVE ME! PLEASE!" jeritan batinku~


Tiba-tiba, muncul seorang lelaki berbadan agak sasa tapi mukanya tidak jelas. Di tangannya ada Kapak besar gila nak mampus. Selamba mak bapak dia je ayun kapak kat zombie Tanpa digigit or dimakan. Pro gila! Nasib baik tak ayun macam mangkuk ayun. Hebat woo dia lawan. Macam Alice in Wonderland...eh silap...macam Alice dalam citer Resident Evil.


Lepas semua zombie dah mati, dia datang ke arah aku. Jantung aku berdegup kencang. Who is the man?. Rupa-rupanya...

Agent Casey
 What? Tak kenal Agent Casey? Dia salah seorang watak dalam citer "Chuck". Sesiapa yang kenal Agent Casey ni, faham-faham lah perangai dia macam mana. Disiplin tinggi, suka grunt kasar "hmmm" and suka buat muka bengis.

Yang aku tak puas hatinya, tiba-tiba Agent Casey main-main kapak ngan aku . Gile kentang !. Main baling kapak kat aku pulak tu. Baling, kutip balik, baling kutip balik, baling, kutip balik. Haram jadah! Dah la balingan dia, ada yang kena  Sakitt gila anjing! Aku pun sound la dia..

"SAKITLA GILA!!!!"

"hmmmm...." *grunt kasar*

"WHAT DUMBASS??"

"okay..."
Kemudian dia bla and bersiul macam panggil sesuatu. Kuda ka? wahh haha nak selamatkan aku pakai kuda je. Romantik . Tapi malangnya, bukan kuda ku sangkakan, tetapi beratus-ratusan zombie dia panggil . Agent Casey larikan diri dan sekali lagi aku dibaham oleh zombie-zombie di situ. Aku menangis kesakitan. Mulut terpancut keluar darah. Hati limpa semua dimamah dan dikoyak rabak oleh makhluk-makhluk celaka tu. Dan yang paling tak boleh bla..

CONTINUE? YES NO

Continue option muncul balikkkkkkkk . Apa, ingat hidup aku ni macam game? adoii laaa. Oleh kerana aku serik kena makan, aku pilih YES lagi.

Dah hidup balik tu, aku prepare betul-betul! yeahh! Memang lengkap dengan Machine Gun semua. Hamikk kauu aku handsome gila time tu. (dalam mimpi dowh !). And the weird part is, kat luar senyap gila. Aku hairan. Mana pergi semua zombie? Aku keluar dan jenguk keadaan sekeliling. Then kelihatan di luar pagar rumah aku, dua jiran aku: seorang pak cik bersama isterinya sedang solat. Bila mereka sudah selesai solat, aku pun tegur...

"Pak cik! mak cik! bahaya kat luar tu! Cepat masuk dalam rumah!"

"Oh oh baiklah, nak. Kami gerak sekarang jugak."

"Baik-baik tau pak cik! nah saya bagi grenade ngan pistol ni."

"Terima kasih, nak."
Then pak cik tu bersama isterinya pun masuk ke dalam pondok. eh wait a minute, PONDOK??? Aku dah suruh masuk rumah, dorg pergi masuk pondok buat apeeee. Tiba-tiba terdengar suara pak cik tu menjerit..

"ZOMBIE!! ZOMBIE!!! aaa tidakkkk"

"abangg! pakai pistol ni cepat bang!!"

"abang tak reti...."

"WATAF?!"

"NGAP NGAP NGAP" *bunyi zombie memakan mereka berdua*
Kelihatan darah memancut ke tingkap pondok tu and then pondok tu meletup. After that, aku lupa dah apa jadi. isk

Aku terbangun daripada tidur pada pukul 5.30 pagi. Alaaaahaii. Aku dapat rasakan jantung aku berdegup kencang lagi. Perasaan takut kena makan oleh zombie tu masih ada.....walaupun ending mimpi aku tu merepek ibarat poster 2 Alam yang ada dR. Rozmey zzz.