Tuesday, February 15, 2011

STREET SOUL AWARD !

Semasa masih dalam minggu FINAL.. BHC Family pergilah ke KLCC pada 14/2/2011(valentine day). Kami bergerak ke KLCC naik kete sewa..kete kancil..bole tahan gak laa...Alhamdulillah la smpi..hahaha..em.sesampainye kami di KLCC, kami pn Solat Maghrib dulu...hahaha..selepas waktu tersebut, kami pn bergerak utk mencari port y baik punyee~  pastu kami terserempak dgn kolam air pancut depan KLCC uh, sape y penah pegi KLCC ad jumpe r gak kott natang air pancut uh..heheh.. Then, sesampai di lokasi air pancut, kami pn mulekanlah PROJEK kami...hehehe, projek apakah itu? Projek SOULAWARD(SELAWAT) sebab esok nye kan maulidur Rasul..Kuang haja gle en, esok maulidur Rasul, mlm 2 rmi gak la y lpak2 Bercumbu-cumbuan,,,plek r tgk keadaan rakyat Malaysia ni..nme negara Islam...tp...Haisy..berbalik semula pada topik utama,,SoulAward..kami pn selawat la sekuat2 hati dpn org rami y tgh bercumbu itu,,mereka wt dek je..xpela..biar la dorg denga, tmbh pahala sket en? asek wt dose je..huhu..nak dijadikan cite, tgh2 sdp selawat, tetibe ad BangGuard(famous sket, hehe) uh panggil Ktorg, "dik jgn wat bising kt sini, nnti org atas marah" ...Bang ktorg bkan nye pergi memekak pakai drum ke ape, selawat bang...pela..y dok melepak tepi kolam bercumbu boleh lak en?? Aneh~ Aneh~ Dh kene sound uh, Kami bergerak masok ke dlm kLCC, msok kt ruangan tgh, pe ag? selawat r kuat2..nk malu ape? selawat kot..haha..then kami pn berpindah randah sambl berselawat..best gle ! mlm uh tenang gle..

15/2/2011
Sambungan cerita selawat mlm td...Fuuh ! xckup dgn tu..ptg maulidur Rasul ni, kami pergi ke BB(Bukit Bintang) berselawat juge lah..nek kete sewa lagi...dh r sesat, adoiyai...haha..ok berbalik, sesampainye ak, mahrial ngn Kapak kt dpn Maybank,BB uh, smpi2 je ad nmpk omputih bwk kamera...kamera besa BEB ! haha...aku pn tnye apg Pito' "pe ni bang?" Beliau menjawab, "dy nk amek video kita psl maulidur Rasul, dy nk wat filem" ...ak pn..terima Kasih Ya Allah ! ad jugak org hargai selawat nabi, kami pn selawat2....dh abs rakam kami gerak ke PAVILLION, smpi2 je hujan, Rahmat la katekan,hehehe...selawat kt dlm...kt tepi tngge..haha..gempak gle wey ! msok asar kami pn solat asar laa....hujan dh reda sket..kami pn bergerak semula ke dpn Maybank..hari pn dh gelap..kami selawat dan ternampak ad org2 Malaysia(xnk ckp kaum la kan, t racist lak), ckp "ala, selawat je ke?" sambil mencebikkan bibir, huh ! kalau ikutkan hati aku nk terajang gak dak 2...tp abg ayep kte "lek je"..haha..tgh2 selawat uh, ad org algeria dtg2 trus menari. abs selawat bru dy ckp dy dr algeria n dy bg salam...org arab pon lpak skali ngn ktorg...selawat sesame...rse best gle..tp..ak kecewa r ngn sikap org Malaysia ni...support xnk, kutok je lbeyh...Selawat ats nabi kot...huh...papehal..Jgn lpe Solat :)

Sedikit gambar :
SOULAWARD KLCC :
Tepi Kolam Air Pancut

Air Pancut Gak

Stesyen LRT

Terowong Ke Stesyen LRT

DALAM KLCC

tepi kolam gak, ni last punye

Tengok, Orang arab gak support..mne 1Malaysia?

Jurugambar dari China
SOULAWARD BB :

Kat dpn Pavi

Credit to Kak Bib :)

Tepi Tangga !

Fik Saljuk N Pim Frenz !

Bincang Sket...

Penoh Penghayatan !

Depan Maybank

Kapak 630 , Ayep Divinite, Rafiq Infinatez, Acap SoulAward

Orang arab gak support...

Ni la Richard y ak ckp...

Lepak2 Kene Halau ngn KRS...huhu

BHC FAMILY !

Maybank !

Mne ntah...


Sekian dlu Dari aku :
Makhluk 630 !

No comments: