Friday, September 23, 2011

HARI USOP SEDUNIA !

Hey ! Fuhhhh ! berhabok la siot blog aku..HAHA..okay, ini repost :)










haha duk chatting dengan member ak, sekali dia pon ungkit pasal Usop dari citer Hantu Kak Limah Balik Rumah. Siap bagi gamba lagi hahaha.....gamba terbaik! ak pn tgk2 la FB...ramai gile we tuka profile pict jd usop ! hahaha..... Epic!



Apa yang membuatkan Usop jadi kegemaran ramai? First, characternya sebagai bekas ahli penari kebudayaan (hahaha) yang lemah-lembut......Tengok style tangan dah tau dah haha

Second, ayat dan nada suaranya bila bercakap huehue. Antaranya:

1. "macam citer hantuuuuuuuuuuu aje.." *zombi kampung pisang*

2. "kita bakorrr. kita bakorrr!!"

3. "Sape setuju rumah mak limah tu kita bakorr dan kite menang dalam mesyuarat ni, sile angkat tangan macam teman~~" *pusing2 tangan*

4. "Pada suatu hari....burung-burung pon berkicauan ari tu, ade yang gembira, ade yang bekerje..."

5. "Happy birthday to me~~ Happy birthday to me~~"

6. "Perisa Blueberryyyyy~~ My feverett~~~~"

7. "hussssin~~~ husssin~~ HUSSIN~~!" *time takutkan hussin lol*


And bagi sesiapa yang belum tengok, maaflah terpaksa spoil skit je :p Usop kehilangan kakinya sebab kena accident.....What Accident? haa ni la dia..


hahah bengong kan? adoii laa. Then, salah satu elemen yang membuatkan filem lucu juga adalah elemen takut diorang: Cara diorang lari. Saksikan video 23 saat ini haha.....



Well apa-apa pun, tahniah Mamat Khalid dan Hassan Mutalib kerana mencipta filem yang bertaraf JAUHHHHH lagi tinggi dari 2 Alam !


No comments: