Saturday, December 3, 2011

PABILA LELAKI DISAKITI !


Ketika disakiti lelaki kebanyakan wanita akan menangis. Wanita boleh menangis berjam-jam, bahkan mungkin berhari-hari ia akan terus bersedih. Saat itu perasaannya tampak begitu terseksa. Namun, dalam waktu singkat perlahan kesedihan itu pun akan pudar tanpa disadari. Wanita akan kembali ceria seperti dulu lagi.

Tapi, jika seorang lelaki disakiti, hampir tidak ada air mata yang menitis. Kebanyakan lelaki memang seakan tidak mempunyai kesedihan sedikitpun. Sebaliknya, yang tampak dari dirinya hanyalah kebencian kerana disakiti.

Namun, jauh di lubuk hatinya yang paling dalam ada sebuah kesedihan yang terpendam. Meskipun waktu telah lama berlalu dan semua hal telah berubah, tapi kesedihan itu masih melekat dan kadang muncul dalam ingatan secara tiba-tiba.

Tanpa diduga ketika sedang menyeberang di jalan bersama kekasih barunya, seorang lelaki tiba-tiba bisa terkenang pada saat ia menyeberang bersama dengan wanita yang menyakitinya. Ingatannya tiba-tiba tertuju pada wanita itu. Ia akan mengingat bahwa wanita itu adalah wanita yang pernah begitu dicintainya dan saat itu terasa begitu menyakitkan bagi seorang lelaki. Hal ini biasanya tidak terjadi hanya sekali, tapi berkali-kali.

Bayangkan betapa tersiksanya perasaan seorang lelaki!

Dalam sekejap perasaan lelaki menjadi down. Lelaki seakan menjadi begitu lemah dan rapuh. Namun, ia berusaha menutupinya dan tetap memperlihatkan sikap sewajarnya untuk memulihkan perasaannya sendiri. Sehingga, tak ada seorang pun yang merasakan, kecuali hatinya sendiri yang terhiris.

Lelaki akan terluka dan terus memendamnya hingga ia benar-benar boleh menghilangkan luka tersebut dari dirinya....

Sunday, November 13, 2011

MALAYSIA vs KEMBOJA !

1
-
4




Team
Pld
W
D
L
GF
GA
GD
Pts
3
3
0
0
11
1
+10
9
3
2
1
0
6
2
+4
7
3
1
1
1
2
3
−1
4
3
1
0
2
6
5
+1
3
4
0
0
4
2
16
−14
0

Wednesday, November 9, 2011

Tuesday, November 8, 2011

Saturday, November 5, 2011

DOTA penghalang CINTA ?

Siapa kata DOTA tu Dunia Orang Takde Awek?  pandai-pandai je reka. Memang betul, DOTA tu sangat meng-addict-kan. Sampai kalau dapat sms dari awek pun, si awek gamble je tunggu si pakwenya reply atau tidak. Kalau tak reply, memang dia tengah khusyuk main. Kalau reply, maknanya dia sayang kamu lebih. Tapi kalau tak reply tak semestinya dia tak sayang kamu ye. Memang lumrah lelaki suka gaming. And its a bonus if dia reply. Itu je.



Kepada guys out there, especially geng-geng DOTA aku time kat uia Nilai , tanpa kita sedar, kita sebenarnya sedang merindukan awek kita dalam game tu. Kita sentiasa menggunakan konsep cinta dalam DOTA tu. and sentiasa ingat awek kita walaupun tak balas mesej dia or tak angkat phone.


What you don't believe me? nah examples of Hero Character dan Item dalam DOTA..


Bristleback:
You're hurting me whenever you look back.


Rikimaru:
You just didn't notice, I'm always watching over you.


Skeleton King:
I will be resurrected just for you.

Sand King:
My world is shaking when I'm with you.

Doom Bringer:
You set my heart on fire.

Radiance (Item):
When you're near me, I'll get hurt.

Roshan
I'll wait for you even how long it takes.

Fountain of Life:
When I'm with you, my broken heart is healed.

Faceless Void:
Time stops when I'm with you.

Terrorblade:
I'll exchange my life just to save you.

Mercurial:
I'll follow you whenever you will go.

Chen:
I'll save you even if you're far away.

Naga Siren:
You make me sleep when I'm with you.

Batrider:
You can take me wherever you go.

Dazzle:
I can't die with you.

Dirge:
My love for you is Undying.

Pudge:
You always make me hook up with you.

Nortrom:
I can't talk when I'm with you.

Bradwarden:
When I'm hurting you, I get hurt too.

Axe:
When I call you, you're always here besides me.

Bloodseeker:
I still love you when you're grumpy at your 'period' time.

Omniknight:
You're my guardian angel.

Frozen Throne/Tree of Life:
When you're gone, there's no meaning of fighting for.


Siapa yang main DOTA tu, mereka je lah paham apa kaitan hero and item di atas dengan ayat-ayat jiwang tu. haha. Sebab ayat-ayat tu berkaitan dengan function hero dan item tu sendiri. Nak find out dengan mata sendiri? Cuba la main! Selamat mencuba~ ;D

Ihsan dari http://www.playdota.com/img/art/764087/fanart/f1276062348.jpg
(aku ade tambah skit selain dalam gambar tu)

Sunday, October 23, 2011

CoinCidence ?

Kebelakangan ni, something weird happened to me. Agak paranormal. ntah la. haih

First, jalan balik dari McD. Jalan sebelah najmi. Kebetulan lalu sebelah rumah teres yang ceria. kami berdua pandang ke situ. and then I thought...

"ni kalau sewa rumah kat kawasan ni lagi syok. kawasan ceria, jiran ade berbagai lapisan masyarakat"

aku baru nak cakap, tiba2 Najmi said the same thing!!!
coincidence? maybe

************************

Second, aku jalan bersama Soleh pulak. Pulang dari McD gak. kami terpandang budak SMK ni balik naik basikal. and I thought...

"dah lama tak gi sekolah. rindu gila"

aku baru nak cakap, tiba2 Soleh said the same thing!!!
coincidence? maybe yeah

************************

Third, ade sehari tu, aku balik naik bus dr UiA. Turun la ke Alamanda sebab rumah aku kat belakang tu je. Oleh kerana tiba2 hujan lebat, terpaksa la aku berteduh untuk masa yang gerenti lama untuk tunggu hujan berhenti. and then aku jalan2 ke GSC. and then I thought...

"rasa nak tengok  Harry Potter. tapi, alaaa MUIZ takde."

ade ape ngan si Hafiz ni? well, dia ade kata kalo nak tengok Harry Potter, ajak dia
Tiba2, bila aku pandang ke arah kaunter, aku nampak Muiz keluar dari barisan. baru je lepas beli tiket Harry Potter ngn Awek Zzzzzz. aku macam wtf??? then aku pun beli tiket sebelah dia
Coincidence? hmmm

************************

Fourth, happened yesterday. My brother Fik Saljuk cakap Real Steel Best gila! Then aku ade perasaan nak pegi tengok gak malam ni. But I thought...

"hmm nak tengok gak ah. tapi rasa malas la plakk. isk. eh, baru aku teringat. Nazi! Dalam blog dia, bukan main agi nak tengok citer tu sangat2. haha"

Then that afternoon jugak...Nazi call. Ajak aku pegi tengok Real Steel. wadda..
tp.aku tak gi..kering kontang wey !
Coincidence? I THINK NOT.

************************

Saturday, October 15, 2011

X-Men Origins !

"HEY PEEPS !"

style doe dorang wat trailer ni...it's totally fake..but in some way, aku harap 20th century dapat buat semua origins of X-Men ni kann...anyway, enjoy :)


NightCrawler


Cyclops




Gambit





Storm




Jean Grey




Sabretooth








MAGNETO



Friday, October 14, 2011

High Five Yo !

"Hey People !."


Hari tu kami ada show di LORONG SENI PUTRAJAYA.Then, tengok2 jam dah pkul 4. Dorg pun ajak la aku solat. Lepas solat aku pun macam tenang gle babeng..HAHAHA. Dalam hatiku berkata...

"wah, aku ada air semayang! Show berjalan lancar la ni !. hehe."

Kemudian, dalam perjalanan ke atas pentas, terserempak dengan Farah, kawan dari PLKN. Skang dia jadi model. nice one. haha. Kitorang still berjalan ke arah masing-masing and tak berhenti. Just nak tegur dia sambil berjalan, then sambung perjalanan aku .Hari tu dalam schedule lepas show kami, ada macam orang jalan2 tunjuk baju tu..Farah ni terlibat skali la..dalam perjalanan…



"yooo Farah! Good luck in your Jalan2!" *sambil buat simbol peace*

"hai! Good luck to you too!" *sambil buat simbol peace gak*



Tiba-tiba,jari-jemari Farah bergerak. Dari simbol peace perlahan-lahan dia tukar simbol tangan. Simbol apakah? Dari dua jari bertukar ke 5 jari. hmm, oh tidaak!!!! Adakah dia...

nak buat High Five???

Oh my god, tapak tangan dia dah dekat dengan tangan aku! Macam mana ni? In a nick of time, aku sempat berfikir perkara-perkara ni...


Kalau aku tarik tangan aku cepat-cepat, terjaga la air semayang aku. Tapi, takut dia lak rasa malu and tersinggung sebab aku tak nak high five.

Kalau aku biarkan tangan aku di-high-five-kan, terbatal la air semayang aku. Tapi dia tak la akan tersinggung and malu nanti.

hmm hmm, tiba-tiba...

 *PAP*

rilek je high five...waaaaaaa!!!! batal air semayang sudah . Involuntary action tiba-tiba berlaku zzzz. Then, tegur-tegur la kejap. Masing-masing cakap good luck. haha Farah2~ lawak betul.

Then member2 aku perasan aku di-high-five. Diorang pun faham situasi aku. Tergelak-gelak diorang. aiseyman. Tapi alhamdulilah, show berjalan lancar. Lepas tu kami semua pun siap2 nak balik..
Cam haremm….

Monday, September 26, 2011

BAGI SAYA LIMA ?

Hey Peeps !


Pada suatu hari, aku dan Mail (bukan nama sebenar)ingin berjalan-jalan merentasi Bandar Putrajaya. Then on the way nak naik apartment Mail, kami lalu depan elevator kat situ. Kebetulan elevator dah sampai, kami pun naiklah elevator tersebut. Malas punya pasal, kami naik jugak la walaupun tau elevator situ terukk nak mampusss!

Apa yang teruk?
First, dia lembab.
Second, baru naik 5 orang dah overload.
Third, kecik dan sempit.

Selain kami berdua je, ada lagi dua manusia. Seorang Amoi see-you-and yang sarat mengandung. Sorang lagi seorang pak cik dalam linkungan umur 30-an membawa beg galas seperti gayanya baru pulang dari kampung. Pabila lift dah sampai, kami pun masuk la. Then tiba-tiba sebelum pintu lift tutup rapat, seorang jejaka cina menahan kami! dia pun nak naik jugak. Tetapi sayangnya, bunyi menandakan overload berkumandang dan pak cik tu pun bersuara...

"Overload, bro.." *dengan gaya bakunya*

"ush garang gile bro" *bisik hati aku*

Dengan hampanya, jejaka cina monyokkan muka sambil keluar dari lift tersebut. haha monyok ke? Takde la, saje nak tambah suspen. ahah suspen la sangat. haha okay-okay sambung. Where was I. haa. Muka pak cik tu memang tidak boleh dinafikan nampak sangat kegarangannya. Bukan muka je, suara pun! haha. Then bila pintu lift dah tutup, si Amoi berdiri di hadapan butang-butang lift tu. Aku tekan tingkat 2, Amoi tu tekan tingkat 4. Then tiba-tiba pak cik tu bersuara semula...

"Give me five please" katanya kepada Amoi tersebut

".........." *bunyi cengkerik sebentar*

What the hell? Apa pak cik ni cakap? Give me five?? Dia mintak high five kat amoi tu ke? hahahaha. Aku ngan Mail ingatkan dia mintak high five kat amoi tu betul-betul. Rupa-rupanya mintak tolong tekan tingkat 5 rupanya . adoi laa pak cikkk. adess. Kami tahan gelak je la. Tiba-tiba, pak cik tu call sape ntah dalam lift tu. Then dia cakap...

"Halo. Tolong buka pintu ye. Terima kasih"

oi, vavi skema gilaaaaaaaaaaaa ayattttttttttt. baku gilos. macam baru belajar BM. Tapi, amboih garangnya suara. English pun...iskk. hahahaha.

GIVE ME FIVE??? WEH TOLONGGGLAH!

Bila sampai ke rumah Mail, ape lagi, aku ngan Mail pecah perut gelak la xDD 

aduhh aduhh uncle..



Friday, September 23, 2011

HARI USOP SEDUNIA !

Hey ! Fuhhhh ! berhabok la siot blog aku..HAHA..okay, ini repost :)










haha duk chatting dengan member ak, sekali dia pon ungkit pasal Usop dari citer Hantu Kak Limah Balik Rumah. Siap bagi gamba lagi hahaha.....gamba terbaik! ak pn tgk2 la FB...ramai gile we tuka profile pict jd usop ! hahaha..... Epic!



Apa yang membuatkan Usop jadi kegemaran ramai? First, characternya sebagai bekas ahli penari kebudayaan (hahaha) yang lemah-lembut......Tengok style tangan dah tau dah haha

Second, ayat dan nada suaranya bila bercakap huehue. Antaranya:

1. "macam citer hantuuuuuuuuuuu aje.." *zombi kampung pisang*

2. "kita bakorrr. kita bakorrr!!"

3. "Sape setuju rumah mak limah tu kita bakorr dan kite menang dalam mesyuarat ni, sile angkat tangan macam teman~~" *pusing2 tangan*

4. "Pada suatu hari....burung-burung pon berkicauan ari tu, ade yang gembira, ade yang bekerje..."

5. "Happy birthday to me~~ Happy birthday to me~~"

6. "Perisa Blueberryyyyy~~ My feverett~~~~"

7. "hussssin~~~ husssin~~ HUSSIN~~!" *time takutkan hussin lol*


And bagi sesiapa yang belum tengok, maaflah terpaksa spoil skit je :p Usop kehilangan kakinya sebab kena accident.....What Accident? haa ni la dia..


hahah bengong kan? adoii laa. Then, salah satu elemen yang membuatkan filem lucu juga adalah elemen takut diorang: Cara diorang lari. Saksikan video 23 saat ini haha.....



Well apa-apa pun, tahniah Mamat Khalid dan Hassan Mutalib kerana mencipta filem yang bertaraf JAUHHHHH lagi tinggi dari 2 Alam !


Wednesday, August 31, 2011

HISTORY of MALAYSIA !


Hey ! Selamat Hari Raya & MERDEKA !


Jadi,
bagaimana kita sebagai rakyat Malaysia boleh memahami erti sebenar kemerdekaan?


Pada aku,
secara peribadi,
rakyat negara kita kini takkan dapat faham erti sebenar kemerdekaan melainkan dua cara;


1) Cipta mesin masa dan dengan mesin masa itu, kembali ke zaman gelap derita dijajah penjajah dan rasai sendiri perbezaan kehidupan dengan zaman sekarang.


2) Dalami sejarah dan segala peristiwa sepanjang perjalanan tanah air menuntut kemerdekaan dari tangan penjajah melalui sumber seperti buku, tinggalan sejarah, muzium, cikgu sejarah, ataupun dengar sendiri secara 'first-hand' pengalaman dari veteran sama ada veteran perang atau tokoh negarawan yang masih ada.


Yang pertama adalah mustahil.
Yang kedua, walaupun tidak mustahil, namun amat susah dilakukan memandangkan budaya kita tidak menitikberatkan ilmu sejarah dan lebih memberatkan ilmu 'menjadikan diri lebih berharta'.


Sejujurnya,
aku sendiri tak mampu mendalami erti sebenar kemerdekaan.
Tiada mesin masa, tiada peluang berjumpa tokoh, dan tiada usaha untuk membaca.


Jadi,
disebabkan kebanyakkan kita tidak tahu erti sebenar kemerdekaan,
jangan pertikaikan apa yang negara sudah berikan kepada anda..

(Subsidi, royalti, duit kopi, biasiswa, tender)


Sebaliknya, fikirkan apa yang boleh kalian buat supaya negara menjadi tanah tempat tinggal yang lebih baik tanpa persengketaan, permusuhan sesama kaum, perbezaan fahaman politik, dan keruntuhan moral.
Selepas itu,
selepas segalanya menjadi baik,
kita sendiri dapat merasakan nikmatnya.
Seperti pejuang kita dulu bertungkus-lumus mendapatkan kemerdekaan.




Apa pun,
SAYA TETAP BANGGA
                  JADI ANAK MALAYSIA.
Bagi kalian,

apa erti sebenar kemerdekaan ? 

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia ke-54

Wednesday, August 24, 2011

Tuesday, August 23, 2011

Nenek the "Devil Repeller" !

Hey Peeps ! Terawih mesti diteruskan !



Parent dan adik-beradik Koq tiada di rumah. Dia ajak lepak rumah dia pas Terawih . aku pn on jaa... Hanya aku, nenek Koq, dan Koq sahaja yang ada di rumah .Masa lepak2 tengok TV, melawak lah dengan nenek Koq ni .Orang tua melatah kan... Saja nak buat dia ceria-ceria. Tiba-tiba, ada ORANG call, kacau ar ! aku pergi keluar sekejap. Masa tu nenek Koq still tengok TV. Tengah makan roti kismis. Tiba-tiba...

"oi. OI! APA KAMU BUAT DI SINI!!?? PERGI KAU PERGI! JANGAN KACAU AKU!"

terkezut aku weh ! terus masuk..Then,

Aku macam "watafak?". Asal nenek Koq maki kat Koq ni ? Aku terus terjah semula ke ruang tamu. Belum sempat aku masuk ruang tamu, Koq cepat-cepat datang kepadaku. Muka cuak gila BABENG

Then, nenek Koq masuk dapur,

"Azroie, nape ngan nenek aku tu?? eee seram sial..."

"haa? apehal nih..."

*jantung berdegup kencang*

Sampai dapur, nampak nenek Koq membuat gaya KungFu sambil di tangannya masih ada roti kismis tu . Tiba-tiba dia terus jerit lagi nak halau something.

"PERGI KAU! JANGAN DUK GANGGU AKU LAGI!"

"Nenek, awat nih??? Nek cakap dengan sape??"

"Aku tengah cakap dengan setan ni. Dia duk ganggu Aku. ARGHH PERGI KAU!"

Ya Allah, betapa cuaknya aku time tu. Aku ingatkan kena rasuk, tapi tak jugak. Kewarasan dia masih ada.

Okeh, back to the story. AKu cuba distract nenek Koq dengan lambai kedua-dua tangan dan cakap "hai~~~~". Itulah rutin aku setiap hari kalau lepak ngn nenek Koq. haha. Seronok dia lambai balik. Aku lambai sungguh-sungguh, dia pun lambai sungguh-sungguh balik! Itulah salah satu cara aku melawak dengan nenek Koq. Tapi malangnya, tidak berhasil. Lepas tu, aku tanya dia,

"kat mana setan tu skang nek? sini?" aku tunjuk ke arah depan dia

"hang toksah la tau. Ini perkara orang tua..."

"............"

Aku pujuk nenek Koq perlahan-lahan sampai dia reda. Fuh, lama-lama dah ok la. Siap bagitau kami lagi jangan takut. haha. Alhamdulillah

Koq cam haramm dah lari awal2 ....padahal nenek dia tu zzz...

But there is one thing that bothers me....

"hang toksah la tau. Ini perkara orang tua..."

Tua-tua nanti kita akan nampak setan ke?

p/s : bulan puase ada hantu ke ?

SEGMEN KAD RAYA vs SMS RAYA !

Hey Peeps !



Kalau aku lah kan, Aku akan pilih Kad Raya berbanding SMS .

Reason : 1 ) Kad Raya Lebih FEEL dari SMS

2 ) Saya tiada TELEFON BIMBIT ! HAHA

Monday, August 22, 2011

SeLAmaT HaRi RAYA !

Hye Peeps !
Raya dah dekat gila babeng !
Apa macam Puasa ? cukup ?
terawih gempak ?
jumpe malam al-Qadr ?
Khatam bape kali ?
ok . baru soalan raya..
dah beli baju raya ? :)

TEEHEE !


Tuesday, August 16, 2011

P. RAMLEE #2

COVER


ORIGINAL

I Love You !

"How's Ramadhan ?"

Mlam tadi lepas terawih aku lepak kat foodcourt precint 9 ngn dak2 precint 11. Antara yang terlibat adalah aku, Zafrul,Hamdan, Isma, Lat, Fuzaimie, Kamil, Koq, dan Ikhwan. Tunggu punya tunggu punya tunggu, then barulah ada orang datang ambil order kami: seorang akak cina yang tak la cun mana pun, tapi cute :">







Anyways, ade benda yang aku suka tentang restoran tu
First, betul-betul 1Malaysia punya restoran.
Second, kebanyakan pekerjanya adalah dalam lingkungan 20-30

Pastu akak tu pun beri menu kepada kami. Dua menu. Sebab kami ramai takkan nak bagi satu je yedak. Lagipun nak bagi sorang satu menu pun takleh gak sebab restoran dia laku bai, penuh orang. Masing-masing order Nasi Goreang USA. and ada yang order Western. Aku ikut cadangan Koq. Katanya Nasi Goreng USA dia mantap. Then untuk air, aku tengok menu.

Tiba-tiba...

Semasa aku baca menu tu, aku terkejut! Tergamam sebentar. Geli hati pun ada. Aku tersenyum kecil. Tiba-tiba akak tu buat muka cute and mintak order aku pulak. Aku memandang ke arah mukanya yang tidak berbelah bagi. Tiba-tiba naluri lelaki sejati aku membuak-buak. and then....

"okay dik nak air apa pulak?"

"ummm, kak...umm...errr..."

"yes?"

"err...I love you.."

*sudden silent and bunyi cengkerik sebentar*











Korang mesti fikir bukan2 en? CB





























Akak tu terdiam, tak tau nak balas ape. Hanya tunduk dan terus menulis order di atas kertasnya. Tidak membalas ayat aku. Kemudian beredar dari situ tanpa sebarang jawapan. "I love you." woah tidak pernah aku sebut ayat ni kepada mana-mana perempuan selama ni...kecuali akak tadi. Isk aku tak handsome sangat ke :(

Tidak lama kemudian, order kami sudah sampai! wahhh masyukk! Memang pantas dan efficient! Tak sampai 15 minute semua order dah sampai. Cayalah! Then, akak tadi datang kembali dengan minuman kami. Kini, dia membawa jawapan.

"Nah, I love you."

Alhamdulilah!! aku dah dapat "I love you" dari dia!!! OMG! Praise be to Allah. *Nyanyi lagu jiwang sat*. haha. Kemudian dia beredar dari meja kami. Maybe tengah blushing? hahaha. Dia beredar tetapi meninggalkan cintanya di atas meja kami. huehue

Meninggalkan cintanya di atas meja kami? In what form? Of course, in the "I love you" form! haha. oh, you guys don't know what it means? okay I tell ya...


I love you :">

errr kurang jelas? baiklah. Actually, nama minuman yang aku order ialah..

I-LOVE-YOU

hahaha serius weh. Aku bukannya confess kat akak tu. gila apa. Ingat aku ada telur lebih. lol. Cuma nama air tu ialah "I love you". haha adoi laa tak leh bla. Kalau la aku buat restoran macam tu gak, bukan setakat nama minuman "I Love You" aku buat, nama minuman "I Am Sexy" pun aku akan buat. ahahaha. bayangkan...

"dik nak order ape?"

"I Am Sexy."

"......."

;D

P/S: ada banyak lagi nama. lupa lak. yang aku ingat I love you la. haha

P. Ramlee #1

PADU !
VERSI ORIGINAL

COVER

Sunday, August 14, 2011

LAGI-LAGI MIMPI ANEH !

Hey peeps ! hari ini rasa nak cerita tentang mimpi aneh aku semalam. it all started after I slept...



Pada suatu hari di Mahallah, ramai yang tengah lepak kat bilik B2-3-2. yang ade seingat aku ialah, aku, arep, poji, boncett, roy, jepp, maria, Apek, ngn dak2 bilik tu. kitorang macam tengah ada kan birthday party, memang macam meriah la.


Then pada suatu ketika, boncett terjatuh barang dia kat luar tingkap. Dia kuarkan separuh badan dia untuk mengambil semula barangnya (ntah barang ape ntah. xprasan). dah dapat . Then, macam mana ntah, barang dia jatuh lagi kat luar tingkap. Sekali lagi Boncett kuarkan separuh badan dia agi ke luar tingkap, tiba-tiba...Boncett terjatuh kuar dari tingkap

"Boncett Jatuh weyy !!!", jerit Apek apabila nampak Boncett jatuh

kami suma meluru ke arah tingkap dan pandang ke bawah. maka kami nampak jasad Boncett kaku sambil kuar banyak gila darah. Tiba-tiba suma menangis teresak-esak. yang macho pun nangisssssss. Roy sampai meraung.

Lepas tu, tiba-tiba suma online facebook. WATAFF? Kumpul suma laptop kat meja tengah tu sambil nangis lagi. Apek ngn Arep guna BB . Bukannya nak turun bawah tengok ape jadi kat Boncett. noob sungguh mereka ni. Pastu suma duk letak status sedih yang sama je pasal Boncett. Tiba-tiba, tangisan bertambah semakin kuat.

"WARGHHH BOOOONNNNNNCCCCCCEEEEEETTTTTT KENAPAAAA KAMU TINGGALKAN KAMIII?? :((((" jerit salah seorang dari mereka (aku lupa la sape )..

Tiba-tiba, suma dapat mesej facebook dari Boncett :

"woi aku darah sikit je laa. tu pun nak nangis ke? hak3~"

Tiba-tiba suma "yeay!" and parti dijalankan seperti biasa macam tu je :|

Conclusion : maka benarlah ape yang kami kata mengenai Boncett : "PAK USTAZZ :D". sampai yang macho, cool, and muka serius pun nangis gila-gila. mimpi takde motiffff hahah. oh and another lesson, jangan la melekat ngan facebook sangat. kang ade orang kemalangan, korang pegi main facebook dulu, then baru nak tolong orang. ape kejadahnya. sikit-sikit nak facebook. bende penting tak nak buat dulu, facebook lak yang dimain dahulu. ish3 berubahlah~

Hit Me !








Tuesday, August 9, 2011

7 Eleven CFS Nilai


Hey ! pagi tadi aku sahur kat McD 


pada suatu ari, bertarikh sembilanaugust, kul 4 pagi

aku baru balik McD ngn Zaid

singgah 7E jap

nk refresh diri. skali-skala ape salahnya

then suma brg2 yg hendak aku beli,

dah ltk kat counter cashier

then zaid gerak naik dorm dulu, tinggalkan aku sorg2

then, ade la akak comel ni kirakan brg

dr pakaiannya, dia manager situ kot

sebelah dia ade abang cashier gak

pakai baju merah

(selalunya cashier pakai baju merah en? haha)

dah siap kira, akak manager pun berkata,

"sumanya RM9.10"

(dgn muka comel dan mengantuknya)

aku bayar la gne duit RM10

then, dia amik duit tu,

and and and...
dia g amek baki RM9 utk aku

WATAFF ?

tiba2 bila dia br nak bg aku,

"ya Allah, bakinya 90 sen. bukan RM9.00"

bayangkan wehhh, RM10.00 - RM9.10 = ???

90 sen la kan?

ni smpai baki RM9.00 nk bagi aku. ahaha

member akak manager tu punya la gelak gila2,

aku tahan je gelakan aku,

sumpah x tahan, muka "tahan gelak" aku mcm ade potential energy,

lps potential energy, dpt la kinetik energy en

u know what I mean ryte? hahaha

aku buat mimik2 muka utk cover muka tahan gelak aku

mimik muka tahan gelak aku mcm dlm "GAKI NO TSUKAI"

bila dah siap dpt baki,

aku cepat2 kuar kedai

naik dorm

and gelak kuat gila vavi !



Tuesday, August 2, 2011

MUZAKKIR'S BOMOH !

Oleh kerana bosan yang teramat, I looked for someone to chat with. Someone who can fill my leisure time instead of eating XD.Then, aku teringat time sem 1 , Muzakkir Mansor punye bomoh~  Someone who can make chills running down my spine. Someone who loves to make people freak out. Someone like...peter...






Peter boleh berbahasa Melayu! anyone who wants to give a try chatting with him, go to www.peteranswers.com. Remember, he's watching you! xD
p/s : Kudo's for MUJAKKE ! setiap orang dalam bilik tu ketakutan dow ! haha !

Monday, August 1, 2011

MIMPI ANEH LAGI !

Hey ! Sahur !


sekali lagi, ini bukan rekaan, ini betul-betuuuul *suara pendekar mustar*. pagi tadi aku alami mimpi yang lagi aneh sebelum ni. link ke mimpi sebelum ini [HERE] maka mulalah al-kisah mimpi azri azroie...

Citernya bermula di perkarangan tempat letak kereta yang luas di luar SACC mall. aku sedang jalan dari PKNS Shah Alam ke arah SACC. Tapi kali ni...aku tidak berjalan keseorangan. Aku ditemani oleh seorang jejaka tampan. Dan jejaka itu cukup dikenali oleh budak-budak SAMTTAJ. aku pun heran macam mana bole masuk mimpi aku nih. hahaha. orangnya ialah....BEAN. wadde...

Sambil berjalan tu, kami bersembang. Tak pasal-pasal, dia ajak aku lumba lari. err aku pun trimalah cabaran. kemudian, POOF! kami lari laju sebijik macam dalam KUNGFU HUSTLE. tak pernah dibuat orang.



Tiba-tiba terserempak satu teksi ni. Kemudian terjumpa lah kawan aku, ZULIANI or nicknamenya "Zul". Dia tengah angkut-angkut barang ke dalam teksi. aku pun ntah macam mana tiba-tiba datang ngorat. Tiba-tiba muncul parents Zul.[aku rasa la.] aku pun salam dorang and aku suruh FATHUR salam gak. WTFF??? Fathur tiba-tiba ade...suka sangat eh ko masuk dalam mimpi aku, FATHO -_-". Bean hilang ntah kemana. err tu je lah aku ingat

Maybe Fatho ngan Bean merge as an entity? dunno, coz it's just a dream!

Friday, July 22, 2011

Wanita Bertudung Sanggul ?!

Hey, Hey, apple ! Hey ! #annoying orange

Wanita yang bertudung sanggul ni ada macam-macam alasan untuk mereka memakainya. Contohnya:

nampak elegan, lawa dan style

ramai orang pakai, saya nak pakai jugak la

nak tunjuk yang rambut saya panjang sebenarnya

nak...nak...tutup love bite... *HAHA merepek. Tapi maybe ada kan?*

Tapi kan, otak yang mereng akan berfikiran pelik sikit. Maybe diorang ingat rupa wanita kalau tak pakai tudung Sanggul akan berupa sebegini..



botak dan tambah bebola surat khabar

HikHik

Azri, tak lawak... =..= '

Tapi ingin aku ingatkan ANDA (termasuk lelaki, perempuan, kanak2, ibubapa) bahawa :

Daripada mafhum Hadith ;

“Ada dua golongan dari penduduk neraka yang belum pernah aku lihat, Suatu kaum yang memiliki cemeti seperti ekor lembu untuk memukul manusia, dan Perempuan memakai pakaian tetapi keadaanya umpama telanjang (ketat), dan perempuan ini berjalan sambil berlenggang lenggok dan sanggol rambutnya (ataupun sekarang ikatan rambutnya) umpama bonggol unta.Dan perempuan yang sebegini keadaanya tidak akan mencium bau syurga. Ketahuilah bau syurga sudah boleh diciumi dari jarak begini dan begini.”

-Hadith Muslim-

Oh you dont understand Malays? No worries :

"Abu Huraira reported Allah's Messenger (may peace be upon him) having said this: Two are the types of the denizens of Hell whom I did not see : people having flogs like the tails of the ox with them and they would be beating people, and the women who would be dressed but appear to be naked, who would be inclined (to evil) and make their husbands incline towards it. Their heads would be like the humps of the bukht camel inclined to one side. They will not enter Paradise and they would not smell its odour whereas its odour would be smelt from such and such distance."

So you judge it by yourself.To be honest, yeah it looks good and beautiful ladies, But But But _________(feel in the blank by yourself)


p/s :



sanggul abis ni !